top of page
18x
13x
14x
3x
2x
5x

Installatie genaamd Selfies in het Codamuseum 2019

Selfies

Een selfie is een gefotografeerd zelfportret, vaak met de bedoeling de foto te uploaden naar een sociaal netwerk medium. Een van de kenmerken van een selfieis dat hij gemaakt is met een smartphone of digitale camera. Op de foto is vaak te zien dat de persoon die is afgebeeld de camera zelf vasthoudt. Het gebruik is met name populair onder jongeren. De zelfportretten worden veelvuldig gebruikt als Avatar*.

*Oudindisch avatarah (afdaling, afstamming) afdaling, d.i. vleesworing van een godheid m.n. van Vishnoe of een goddelijke incarnatie op aarde. God in de gedaante van een mens. (Van Dale)

Proces omschrijving

De papier - sculpturen voor de installatie voor de tentoonstelling worden op formaat van ongeveer 70 x 45 cm.gemaakt. Op de computer worden de figuren opgebouwd, getekend en samengesteld uit verschillende foto’s en lagen van beelden. Ze worden geprint op dun handgeschept rijstpapier en vervolgens in de gewenste vorm gebracht, met behulp van verschillende soorten lijm en soms verf, vervormd en verkreukeld. Het dunne handgeschepte rijstpapier (Japans Wenzhou papier) is een bewuste keuze om de lichtheid, transparantie en kwetsbaarheid van het figuur en het geheel te benadrukken. Bovendien door het vrij hangen in de ruimte van de figuren ontstaat er gewichtloosheid en zachte beweging door de luchtstroom.

bottom of page