top of page

Lucas Gassel in de Cacaofabriek te Helmond

lucas.jpg
P5270523.JPG
travel.jpg

The past emptied

2020

 

formaat 250 x 250 cm.

Multilayered fine art prints on paper, clear transparency film.

Lucas Gassel Revisited
8 juni tot en met 9 augustus
 

Uitnodiging opening 7 juni

 

In het najaar van 2019 deed De Cacaofabriek een oproep aan kunstenaars in Nederland en België om zich te laten inspireren door de 16e -eeuwse landschapsschilder Lucas Gassel. Aanleiding voor deze oproep was de overzichtstentoonstelling van zijn werk in Museum Helmond in het voorjaar en de zomer van 2020. De Cacaofabriek nodigde, na een selectieronde, 24 kunstenaars uit om hun werk te laten zien in de tentoonstelling ‘Lucas Gassel Revisited’.

Hoe kijken kunstenaars 400 jaar later naar het werk van deze bijzondere landschapsschilder? De tentoonstelling laat een grote verscheidenheid aan technieken, opvattingen en kunstenaarspraktijken zien, allemaal verbonden door de thematiek van het landschap en geïnspireerd door het werk van Lucas Gassel.

Deelnemende kunstenaars;

Michiel van Bakel, Francis Bekaert,  Marijke Breuers, Rien Claessen, Kristina Delmeire, Anne Vincent Dijkstra, Marie Louise Elshout, Mariette van Erp, Casper ter Heerdt, Bo de Jong, Jacqueline Kooter, Onno Lolkema, Vincent van Ojen/ Nidal Saber, Har van der Put, Henrique van Putten, Stefan Peters, Marlon Tielemans, Ine van de ven, Peter Vermeulen/Paul de Maat, Jeanine Vloemans, Reggie Voigtländer, Barbara de Vries, Barbara Witteveen
 

De opening van Lucas Gassel Revisited is op 7 juni.
Vanwege publieksrestricties is het openingsprogramma als volgt:

Vanaf 14.00 uur tot 15.00 uur een preview met alle deelnemende kunstenaars.

Van 15.00 tot 16.00 uur gasten van de deelnemende kunstenaars

Van 16.00 tot 17.00 uur genodigden uit Helmond
 

Vanwege de beperkende overheidsmaatregelen mogen er niet meer dan 30 personen tegelijk in de ruimte aanwezig zijn. Alvast bedankt voor je begrip en medewerking. 

bottom of page