top of page
barbara de vries
digital.fine.art
Voorbeelden van in opdracht gemaakte figuren
Papieren selfies
Naar aanleiding van de tentoonstelling “Now for something completely different”kun je een papieren zelfportret laten maken met je eigen beeltenis en geïnspireerd op jouw persoon.
Speciale verzoeken worden ook gehonoreerd..
​
De 3 dimensionale figuren zijn (digital fine art ) prints op dun rijstpapier, gevormd en gekneed door houtlijm. Ze kunnen worden opgehangen aan een bij behorend staafje.
Formaat 40x15x6cm
Een standaard figuur kost € 150,-
Een persoonlijke figuur kost €175,-
​
​
Dorothé Kurvers Art Curator Photography:
​
Bij Jonkergouw KunstWerk in Amsterdam zag ik het werk 'And now for something completely different' van Barbara de Vries. Een groot aantal van papier gemaakte, maffe figuurtjes, hingen, ieder voor zich, te bungelen aan een pinnetje. Samen vormden ze als installatie, een bijzondere gemeenschap.
Het werk was vrouwelijk, kinderlijk, rauw en gek tegelijk. Vrouwelijk, vanwege het zachte en transparante. Kinderlijk vanwege de sprookjesachtige vormen. Rauw door de vervreemdende vertekeningen. Gek omdat het werk gek-grappig en ook gek-gek is. Dit werk was als realiteit verpakt in een absurdistisch sprookje. Gerrit Jan Wolffensperger zei ooit over Barbara: 'ze schildert met de computer'. En zo waren deze figuren ook gemaakt: een mix van fotografie, tekenen en aquarel, geconstrueerd met photoshop.
Toen ik dit werk zag, leek het me uitstekend geschikt om een familieportret mee te maken. Zo gezegd, zo gedaan. We spraken af: ik stuur foto's en zij was geheel vrij om n.a.v. deze foto's portretten te maken. Ik stuurde digitaal een levensverhaal aan selfies en kiekjes op, mooie foto's en ook lelijke. Vooral veel foto's.
Na een maand: Barbara de Vries aan de lijn. Ze wilde even checken en benoemde onze karaktereigenschappen, zoals ik het zelf niet zou durven definiëren. Maar haar observaties waren wel raak. Het familieportret kreeg een andere lading. We werden 'something completely different’: in plaats van een groep, gebaseerd op overeenkomsten, werden we een mis-en-scène: ieder had zijn eigen rol met bijbehorend kostuum in ons theater dat we 'gezin' noemen.
Zo bungelen we nu, hangend aan de muur, gezamenlijk het leven door.
​
bottom of page